Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

A legjövedelmezőbb Potter-film!

Szerző: Gábor János, – 2011-03-10 12:14:48

A Harry Potter és a Halál ereklyéi című film első része lett az eddigi legjövedelmezőbb a varázslótanonc kalandjait feldolgozó mozifolyamból.* A hetedik film jelenleg 657,24 millió dollárt (129,6 milliárd forintnak megfelelő összeget) keresett, ezzel átlépte az eddig 657 millióval uralkodó első rész, a Harry Potter és a bölcsek köve című epizód rekordját - közölte a Warner Bros. stúdió. A J.K. Rowling könyvsorozatának utolsó kötetéből készült Halál ereklyéi 1. tavaly novemberi bemutatója óta erősen teljesít, minden idők hatodik legjövedelmezőbb filmje volt az amerikai mozikban a bemutató hétvégéjén.



*Csak a pontosság kedvéért: A Halál ereklyéi I. a világ mozijaiban, Észak-Amerikát kivéve a legerősebb epizód a sorozatból. Az összesítés alapján még mindig a Bölcsek köve vezet, hiszen teljes mozibevétele csaknem 975 millió dollár volt világszerte. Az eddig vászonra került 7 filmből a Halál ereklyéi I. a 2. legjobb: 951,5 millió zöldhasút keresett a mozikban töltött eddigi 110 napja alatt.

További adatok a Halál ereklyéi I-ről: a széria legerősebb nyitóhétvégéjét produkálta, 125 millió dollárral (összesen 294,5 milliónál tart), mégis "csak" a 3. a 7-ből Észak-Amerikában, mivel több amerikait és kanadait érdekelt a Félvér herceg (302 millió dollár), és a Bölcsek köve is (317,5 millió dollár). - a szerk.



Az első hivatalos kép a II. részből - csatajelenet után: Bellatrix Lestrange (Helena Bonham Carter - a háttérben) és Neville Longbottom (Matthew Lewis - elől)

A korábbi hat Potter-film eddig 5,4 milliárd dollárt (egybillió forint feletti összeget) keresett világszerte a Warner stúdiónak, a folyam utolsó része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. július közepén kerül mozikba (végre 3D-ben - a szerk).

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó