Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

A Kincsem lett a legjövedelmezőbb magyar film

Szerző: Korsós Éva, forrás:origo.hu – 2017-05-25 07:01:18

A Kincsem március 15-én debütált a magyar mozikban, és hiába telt el több mint két hónap azóta, a lovas kalandfilm még mindig az egyik legnépszerűbb filmnek számít a mozikban. Múlt hétvégén például a hatodik helyezést szerezte meg a hétvégi jegyeladások alapján összeállított toplistán.

Ennek a csak lassan lankadó figyelemnek köszönheti a Kincsem, hogy kedden átlépte az 500 millió forintos határt, és ezzel a magyar filmek mezőnyében minden idők legnagyobb bevételét gyűjtötte össze. Az eddigi csúcstartó a szintén Herendi Gábor által rendezett Valami Amerika 2 volt, amely 470 millió forintnál állt meg a mozikban.

A Kincsem 374 537 nézőnél jár éppen, ami azt jelenti, hogy Herendi Gábor rendező alkotása a rendszerváltás óta eltelt időszak tizedik legnézettebb filmje. Maga mögött hagyta az Üvegtigris második és harmadik részét, a Macskafogó 2-t, jelenleg a Csak szex és más semmi és a Meseautó közé ékelődött be.

Az eddigi bevételi csúcstartóra, a Valami Ameriká 2-re ugyan többen ültek be, de a jegyárak emelkedése miatt a Kincsem kevesebb nézővel is több pénzt gyűjtött.

A 374 537 darab néző egyúttal azt is jelenti, hogy az idei év premierei közül a Kincsem-re voltak a legtöbben kíváncsiak, felülmúlva még a 336 238 nézőt vonzó Halálos iramban 8-at is.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó