Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

A Kalocsai SE tornaszakosztálya a Sport XXI. Programban !

Szerző: Rumi László, – 2012-11-26 07:53:58

A Magyar Torna Szövetség férfi szakági vezetősége kibővített ülést tartott augusztus 29-én Budapesten a Sportok Házában. A napirendi pontok fontosságára való tekintettel a vezetőség tagjain kívül meghívást kaptak az egyesületek, szakosztályok képviselői is. Mint később kiderült, Kalocsa számára a Sport XXI. programról szóló napirendi pont lett a legizgalmasabb.

A beszámolót dr. Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség elnöke és Altorjai Sándor főtitkár tartotta. Azzal az örömteli hírrel kezdték, hogy ebben az évben a torna is bekerült a Magyar Olimpiai Bizottság Sport XXI. Programja keretein belül támogatott sportágak közé. Megfogalmazták a támogatás céljait,  miszerint legfontosabb a sportág szélesítése, vidéki bázisok kialakítása. A célzott korosztály 6-14 éves fiúk, lányok. A támogatás elosztásánál legfőbb szempont az volt, hogy nagy városokban pezsdüljön meg a munka. Később közülük majd megfelelő területi elosztás mellett, régiós tornaközpontok alakulhatnak ki. Meg is nevezték ezeket a helyeket. Kalocsa nem szerepelhetett a felsorolásban, hiszen kicsi város.

A hozzászólásoknál azonban dr. Karácsony István szaktekintély úgy fogalmazott, hogy bizony azt is figyelembe kellene venni, milyen munkát végeztek addig is a tornaműhelyek. Hozzátette: „javaslom, hogy a Kalocsai SE bekerüljön a Sport XXI. támogatott egyesületei közé.”

Kelemen Zoltán szakágvezető is így nyilatkozott: „Ez a lelkes kis csapat is megérdemli az anyagi támogatást, mert nagyon nehéz körülmények között dolgoznak.”

Rajtuk kívül még több egyesület képviselője elismerően nyilatkozott munkánkról, eredményeinkről és egyetértésükről biztosították az előttük szólókat.

Az elnök és a főtitkár viszontválaszát a jegyzőkönyv így rögzíti: „a második körbe, jövőre biztos be fognak kerülni.”

Végül Kelemen Zoltán idevonatkozó utóiratából idézett: „2012. augusztus 31-én csörgött a telefon, Magyar Zoltán hívott. Átgondoltuk a Kalocsai SE helyzetét és helyet biztosítottunk számukra a Sport XXI. támogatott szakosztályai között.”

Azóta a kalocsai tornászok már be is kapcsolódtak a programba. Október 20-21-én Tatán az edzőtáborban szakmai továbbképzésen vettek részt. Az edzők Botos János és Cziczóné Vörös Edit módszertani foglalkozásokon bővítették ismereteiket a programmal és edzésmunkával kapcsolatban. Az arra legérdemesebb korcsoportos tornászok Matos Balázs, Zahorecz Áron, Gubányi Gitta és Tóth Alexa edzőtáborozás jelleggel tornázták végig a két napot. A munka mellett a Magyarország-Svájc serdülő és junior válogatott tornaverseny megtekintése, uszodalátogatás és nem utolsó sorban a londoni olimpikonokkal való találkozás színesítette az egyébként is gazdag élményeket. Berki Krisztián, Hídvégi Vid és Böczögő Dorina a nem mindennapi beszámoló után még közvetlen beszélgetésbe elegyedett az autogrammot kérő tornászokkal.

Már ezért is érdemes volt sokat dolgozni.

Kőszegi Ferenc

KSE elnök

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó