Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

A kalocsai gombócot koktéllal öblítettük le

Szerző: Mike Szilvia, – 2014-07-13 17:59:33

A KORONAfm100 Fantasztikus Nyár pénteki programja múzeumlátogatás és koktélozás volt. De természetesen nem egy "egyszerű jöttem-láttam"-ra látogattunk el a Viski Károly Múzeumba és a Belvárosi Dallmayr Kávéházba sem egy sima üdítőzésre ütünk be.

A múzeumban személyes idegenvezetőnk nem más volt, mint Romsics Imre, az intézmény vezetője, akinél többet talán senki sem tud Kalocsáról, a környékről, a régi emberekről, szokásokról, vagy épp az étkekről. Az igazgató személyesen vezetett minket körbe a múzeum egy részében, ahol láttunk konyha-belsőt, megtudtuk mi az a "rejtek", amit a macskáktól és az asszonyoktól kellett védeni (pontosabban a tartalmát) és belekóstolhattunk a hamisítatlan kalocsai gombóc készítési módjába.

Itt azonban nem csak puszta bemutatóról van szó. Hallgatóink is kivették a részüket a gombócgyúrási munkából, majd a tárlatvezetés végén mindenki egy tálból falatozhatott. Isteni volt! Volt, aki azonnal elkérte a receptet, volt aki arról mesélt a többieknek, hogy ő másképp ismerte a gombóc készítésének módját.

Romsics Imrétől hallottunk a rácokról, a svábokról, a tótokról és a potákról. Aki pedig velünk tartott, és nem maradt nyaratlan, már azt is tudja milyen jellegzetességekkel bírnak a különböző csoportok, például a konyhában.

Az isteni kalocsai gombócot azonban muszáj volt valami különlegessel lekísérni. Így hát a múzeumból egyenesen Németh Dávidhoz vettük az irányt, a Belvárosi Dallmayr Kávéházba. Itt Dávid és kollegái már vártak minket, készültek a finom koktélok, amelyek igen kellemes "pontot" tettek nyaralásunk végére.

Teljes galéria ITT!

Így érezték magukat hallgatóink:

És így:

A KORONAfm100 Fantasztikus Nyár folytatódik tovább! A következő programról a KORONAcafe-ban hallhat! Senkit sem hagyunk nyaratlan!! :)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó