Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

A Google-t fenyegeti a kínai kormány

Szerző: Gábor János, – 2010-03-16 11:07:23

Erélyesen figyelmeztette a kínai kormány a Google-t, hogy "következményei lesznek" annak, ha nem hajlandóak engedelmeskedni a kínai törvényeknek és azoknak megfelelően folytatni a keresési találatok cenzúrázását.

A Google már korábban egyértelművé tette, hogy erre márpedig nem hajlandó a továbbiakban, miután a maga részéről bizonyítottnak látja azt a tényt, hogy a kínai kormány áll a közelmúltban elhíresült hacksorozat hátterében.



A kínai kormány ezt természetesen tagadta, mondván, hogy Kína ellenzi az ilyesfajta módszereket, és fel is lép ellenük, ahol csak tud, valamint rámutattak, hogy mindeddig senki nem tudott érdemi bizonyítékot felmutatni a rájuk irányított vádak alátámasztására.

Mint mondták, amennyiben a Google szándékos törvényszegést követ el, akkor felelőtlenül és "barátságtalanul" cselekszik, aminek pedig következményei lesznek. Emellett világossá tették azt is, hogy a maguk részéről nem félnek a Google esetleges kivonulásától, mivel a kínai netpiac nélkülük is tovább fog fejlődni.

forrás: ipon.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó