Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

A felnőttek is és az ifisták is elsők a vidék bajnokságon

Szerző: Rumi László, – 2012-06-17 08:26:47

Budapesten rendezték a felnőtt és ifjúsági II. osztályú országos bajnokságok 1. fordulóját. A verseny sajátossága, hogy az 1. fordulóban külön is rangsorolják a budapesti és vidéki csapatokat és egyéni versenyzőket.

A Kalocsai SE torna szakosztályában az volt a legizgalmasabb kérdés, hogy a felnőtt csapat megtudja-e védeni bajnoki címét. Ennek előtte ugyanis ezt már zsinórban hétszer sikerült megnyerni. A feszültséget növelte a sok bizonytalanság a csapat építésében. Nem volt rózsás a helyzet. A tény, hogy a felnőttek munkahelyi elfoglaltsága mindig kérdésessé teszi az összeállítást. Most viszont különböző okok miatt három tornász is műtéten esett át. Kovács Gergely végveszély esetén vállalta volna a versenyt. Kiss Péter János nem jött még rendbe teljesen a térdműtétjét követően, de elszánt volt a versenyre. A „veterán” Fodor Attila hosszú idő után határozta el magát az újbóli szereplésre, miközben ő is több műtéten esett át. Végül aztán összejött a csapat. Ám a helyszínen tovább fokozódtak az izgalmak. A vidékiek között most ott szerepelt annak a győri egyesületnek a csapata is, amelyben egykor olyan hírességek nevelkedtek, mint Borkai Zsolt vagy Csollány Szilveszter.

Ezek ellenére, vagy inkább pont ezek miatt aztán úgy igazán odatette magát a csapat. Ifj. Botos János például a régi nagy versenyeire emlékeztető magas színvonalú gyakorlatot mutatott be minden szeren. Legnagyobb örömünkre végül most már zsinórban 8. alkalommal sikerült elhozni a vidékbajnoki címet.

A csapatok tagjai előírt gyakorlatokat mutattak be. Aki az egyéni versenyre is nevezett a férfiaknál még újabb szabadon választott gyakorlatot mutatott be a hat szeren. Összetettben és minden szeren külön is volt eredményhirdetés. A kalocsai fiúk itt is kitettek magukért.

Kellemes színfoltja a versenynek egy érdekes eset. Az egyik néző már Tatán a diákolimpia országos döntőjén felfigyelt a kalocsaiakra. Akkor elmondták neki, hogy a kis város lehetőségeit figyelembe véve büszkék a tornászok az elért eredményeikre. Most is itt volt a versenyen. Odament a kalocsaiakhoz és elismerően ennyit mondott: A torna sportágat tekintve Kalocsa nem kicsi, hanem nagy város.

 

Az eredményeink:

A vidék bajnokság 1. helyezettje 264,1 ponttal a Kalocsai SE férfi felnőtt II. osztályú csapata. (ifj. Botos János, Kiss Péter János, Tóth Tamás, Szőke Tamás Zoltán, Hack Tamás, Fodor Attila).

Egyéni összetettben és mint a hat szeren első Szőke Tamás Zoltán, aki így összesen nyolc aranyérmet vitt haza.

Ugyancsak 1. helyezést ért el 225,7 ponttal a férfi ifjúsági II. osztályú csapat is. (Dávid Sándor, Sebestyén Márk, Matos Balázs, Rapp Attila, Pécsi Máté.)

Egyéni összetettben bajnok Dávid Sándor, aki még első további öt szeren, és második gyűrűn. Sebestyén Márk bajnok gyűrűn, második helyezett összetettben, továbbá öt szeren.

A női ifjúsági II. osztályú csapat a vidék bajnokság 4. helyén végzett 139,5 ponttal (Dicsa Barbara, Sima Leila, Szőgyi Annabella, Dicsa Dorina, Rideg Panna, Vancsik Fanni).

Felkészítők: Botos János, Csóti Sándor, Vazul Attila, Cziczóné Vörös Edit, Simáné Hodován Éva.

                                  

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

EZMIEZ?


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó