Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

9 évig nyelte a csigát a kis Köcsög

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2015-02-11 11:05:29

Nem hiszi el melyik állat él a legtovább!

Egyébként a sellőkagyló (405-410 évig), de háziállatoknál sem semmi, amiket produkál az élet... Ráleltünk a friss hírek között a ma élő legidősebb macskára. Tiffany II (kettő) 26 éves, és ha minden jól megy, megéri a jövő hónapban a 27-et is, amire piszok jó esélye van; némi vérnyomásproblémán túl ugyanis nem igazán panaszkodhat. Azért nem hagytuk persze, hogy csak ő maradjon meg a KORONAcafé hallgatóinak fejében: megkerestük a vételkörzet legidősebb házi kedvencét, és közben még egy isteni népművészeti cserpedényes sztorit is kaptunk*...

Az állatéletkor versenyt úgy kívántuk eldönteni, hogy kiszámoljuk, arányában menyivel szárnyalja túl a matuzsálemi házi állat a rá vonatkozó átlagéletkort, és hogy emberi léptékben mégis hány éves. Nagyon komoly végeredmény született egy macska, egy kutya, egy ló és egy tyúk versenyében! Ki nem találná a győztest, ha nem hallotta! Íme, a kora reggeltől érkezett nevezők:

Hógolyó, a nőstény félperzsa:

Baba, a még most is vemhes kanca:

Kenta, a nőstény németjuhász:

Putyi, a paksi tyúk:

ÖSSZEGZÉS (név: életkora <aránya az áltlagéletkorhoz> emberi léptékben mért kora):
4. helyezett - Baba, a kanca: 22 év <0,7> 65 év
3. helyezett - Hógolyó a macska: 17 év <1,7> 84 év
2. helyezett - Kenta, a kutya: 16 év <1,3> 120 év
1. helyezett - Putyi, a tyúk: 14 év <2,0> 254 év!!!

GRATULÁLUNK! A negyed évezredes (!) Putyinak paksi gazdáján, Ferin át juttatjuk el egy hétre való kedvenc csemegéjét, a napraforgómagot!

*BÓNUSZ: Imre a pekingi kacsájáról mesélt. Az egyébként 9 évesen elhunyt csigafaló szárnyas már nem kerülhetett versenybe, de a sztori (meg a cserépedényes neve) nagyon megért egy misét:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó