Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

60 főzőhely kínál paprikás remekműveket

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2016-09-15 10:52:29

ÚJ hely, ÚJ kínálat a főzőversenyen - még medvét is főznek!

Ma nulladik nappal, a nyári, siófoki éjszakából ismert DJ Ottó bulijával rajtol a Kalocsai Paprikafesztivál. Minden az Érsekkert és a Platán Rendezvényközpont körül lesz, a főzőhelyeket a gesztenye fasoron lehet majd fellelni. És mi lesz még? LENTEBB a részletek!

Hirdetés

Hirdetés

A mai KORONAcaféban az a Németh József Venesz-díjas mesterszakács volt a vendég, akinek tulajdonképpen az egész főzőverseny köszönhető. Idén már a huszadikat szervezi, de fáradtság ide, fáradtság oda, még mindig ugyanazzal a lelkesedéssel fogja össze a profi és lelkes főzőket, mint két évtizede.

Józsi elárulta: csak azért, mert igazán nagy múlttal rendelkező vendéglátók és séfek (meg határon túli szaktekintélyek) forgatják a fakanalat a legtöbb helyen, még messze nem lehet leírni a lelkesedésből nevezőket. Nem egyszer előfordult, hogy egyszerűbb étel, adott esetben egy borsóleves nyert fődíjat, szemben a helyenként irtózatos büdzséből, drága alapanyagokból dolgozó profikkal (idén még medvehúst is főzni fog valaki).

Azok, akik inkább a társasági hangulatra mennek, a szürkemarha-főzőversenyre neveztek. Ezt a mezőnyt is nemezetközi szinte elismert gasztronómusok bírálják majd. Főleg utóbbiaknak köszönhető, hogy a Kalocsai Paprikafesztivált a legszínvonalasabbak között jegyzik az országban, de sokat elárul az is, hogy főzőversenyből ezt a kort (tehát 20 év) eddig csak a Békéscsabai Kolbászfesztivál és a Bajai Halászléfőző Fesztivál érte meg. Fakultatív adalék: ez az egyetlen verseny, ahol hazánkban átadják az "Ínyes Mester" címet. Részletek ITT:

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó