Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

5. helyen zártak Kovács Miklósék Afrikában

Szerző: Qualisport, facebook.hu – 2017-01-16 10:30:52

Noha a Szahara még egyszer utoljára megdolgoztatta az Africa Eco Race mezőnyét, a Qualisport Racing kamionos egysége sikerrel vette az akadályt.

Hirdetés

Hirdetés

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió a Scaia Qualisport Torpedóval a kamionosok között az 5. helyen zárta a homokviharban megtartott tizenegyedik szelektív szakaszt, az utolsót, amely a verseny végelszámolásába még beleszámított. A pénteki penzum csupán 208 kilométer volt, ám sokkal komolyabb feladat elé állította a versenyzőket, mint azt előzetesen gondolni lehetett. Ez a Mauritániában tomboló homokviharnak volt köszönhető, amely azt éppen még lehetővé tette, hogy a szervezők helikopterei felszálljanak, ahhoz viszont éppen elég sűrű volt, hogy a pilóták, navigátorok szinte semmit ne lássanak. A 2010-ben győztes, az évek során az Africa Eco Race kamionos kategóriájában a dobogó összes fokát megjáró Qualisport-formáció idén az 5. helyen zárja a kategória összesített értékelését. A 9 indulóval elrajtolt kamionos mezőnyben Szergej Kuprijanov, a Kamaz metángáz-hajtású monstrumával a 4. helyen zárt, Kovácsék, valamint az Opel Dakar Team párosa, Darázsi Zsolt és Szalai Norbert előtt.

A marokkói felségterületen futott szakaszokon a kamion problémamentesen üzemelt, Mauritániában azonban az első két szakaszt félbe kellett szakítani, mert a helyi dízel üzemanyag túlzottan magas cetánszáma miatt túlmelegedett a motor és a turbó. míg a riválisok 150-nel is száguldozhattak - Kovács és két állandó társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő legfeljebb 130-as tempót taposhatott ki a Torpedóból. "Roppant nehéz versenyen vagyunk túl, ahol technikai gondokkal is szembesültünk. A lényeg, hogy itt vagyunk, rengeteg tapasztalattal a tarsolyunkban érkeztünk meg a Rózsaszín tóhoz. Hogy mi következik most? Hazatérünk, pihenünk egy keveset és nekiesünk a kamionnak, elkezdjük felhasználni a friss tapasztalatokat és közben kiválasztjuk a számukra leginkább megfelelő következő kihívást!” - fogalmazott a magyar kamionversenyző. A kilencedik alkalommal megrendezett Africa Eco Race december 30-án startolt Monacóból, a versenyzők több mint 6500 kilométert teljesítettek a 12 szelektív szakasz során.

Videó: Qualisport - Facebook

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó