Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

5. helyen Afrikában a Qualisport Torpedója + VIDEÓ

Szerző: Qualisport, – 2017-01-05 12:41:47

Nem volt könnyű az Africa Eco Race második versenynapja, ahol több versenyzőt ért kellemetlen meglepetés.

Hirdetés

Hirdetés

Volt sziklás terep, Merzouga dűnesora és tempós, gyors szakasz is: az Africa Eco Race második versenynapja szinte mindent megadott, ami csak a tereprali sava-borsát jelenti. Kovács Miklós a Scania Qualisport Torpedóval higgadtan vetette bele magát a 370 kilométernyi élvezetbe, aminek az lett a jutalma, hogy problémák nélkül, a nap 5. legjobb kamionos idejével értek célba – ugyanezt a pozíciót foglalják el a kategória összesítésében is.

Ezt követően a harmadik napon, - ahogyan a szervezők ígérték - az Africa Eco Race harmadik versenynapja jó alaposan megdolgoztatta a versenyzőket, köztük a Qualisport Racing kamionosait is. Kovács Miklós és legénysége a 4. idővel zárta a szakaszt Tagounite és Assa között, ahol 433 kilométer volt a mért táv hossza. A Scania-trió napját a célban egy kisebb affér is színesítette.

„Elfáradtam egy picit, de egyébként jól éreztük magunkat” – értékelt a célban Kovács Miklós, miután 5 óra 51 perc 20 másodperces idővel átszáguldott a napi szakasz célvonalán. „Volt jó is, rossz is, élveztük is, meg nem is. Mentünk sziklákon, dűnéken, minden volt a mai szakaszban, ami a sivatagi versenyekre jellemző. Jól mutatja a mai nap nehézségét, hogy láttunk odabent rostokoló Kamazt is, pedig rájuk ez egyáltalán nem jellemző. Hogy milyen a Scania? Arról nincs semmi különös mondanivaló, hibátlanul működött egész nap és nagyon elégedett vagyok a Good Year abroncsokkal is.”

 

Videó: Qualisport Facebook

A kategória összetettjében továbbra is az 5. helyen álló Qualisport-egységnek egy afférja is volt a nap folyamán: „Most, hogy átgurultunk a célvonalon, az egyik autós kolléga átjött háborogni, mert beszorult mögénk egy időre, úgy körülbelül 100 kilométerre. Nem engedtük el, mert nem is tudtunk róla, hogy ott van mögöttünk a porban. Nem működött a Sentinel, hiába nyomták, mi nem hallottuk. Ez a sport ilyen, előfordul az ilyesmi, ezt ők is megértették. Tegnap velünk is előfordult, hogy hiába nyomtuk a Sentinel gombját, nem engedtek el bennünket.”

A kamionos összetettben Andrej Karginov, a Kamaz korábbi Dakar-győztese vezet, két Tatra-egység, a csőrös versenygéppel az Africa Eco Race-en első ízben induló Jaroslav Valtr, valamint a korábbi többszörös győztes Tomas Tomecek előtt. Szergej Kuprijanov áll a 4. helyen a metángáz hajtású Kamazzal: őt követik a Qualisport Racing kamionosai, akik az orosz pilóta mai malőrjének köszönhetően 1 perc 49 másodpercnyire faragták hátrányukat.

Ma, a viadal negyedik versenynapján is marokkói felségterületen folytatódik a száguldás, a szelektív szakasz hossza 400 kilométer lesz Assa és Remz El Quebir között. Előrejlezésében René Metge versenyigazgató megjegyezte: változatlanul hagyta a tavaly nagy sikerrel debütált szakaszt, mivel a versenyzői visszajelzések szerint ez volt az akkori Africa Eco Race legélvezetesebb menete.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó