Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

40 fokos hőségtől szenvednek a brazilok

Szerző: Korsós Éva, hvg.hu – 2014-02-14 17:06:17

Míg az Egyesült Államok egy részét hóvihar bénította meg, Brazília egy részén a hőségtől ájuldoznak az emberek.

Akinek van otthon légkondicionálója, mostanában éjjel-nappal járatja, mit sem törődve a magas áramdíjakkal. A férfiak közül néhányan már szoknyában járnak, hogy könnyebben elviseljék a meleget.

Nemcsak az emberek, hanem az állatok is szenvednek a forróságtól: az állatkertekben a majmoknak gyümölcsfagyit, a tigriseknek és oroszlánoknak pedig jégtömbök közé kevert húst adnak gondozóik.

A több mint hatmillió lakosú Rio de Janeiróban az Inmet meteorológiai intézet adatai szerint az előző hétvégén 41,2 fokra emelkedett a hőmérséklet, miközben a hőérzet az 50 fokot is meghaladta. A Copacabana sétányára az emberek csak sötétedés után merészkednek ki, ugyanakkor hétvégén napközben is tömve vannak a strandok. Aki mezítláb akar a vízig eljutni, annak fakírként kell végigszáguldania a forró homokon.

"Szinte lehetetlen szandál nélkül a tengerig eljutni" – mondta a dpa német hírügynökségnek a 25 éves Cecilia, aki 60-as védőfaktorú naptejjel óvja bőrét a tűző naptól.

A 41 éves Andre Amaral Silva úgy döntött, hogy szoknyában megy dolgozni, mivel munkahelyén, ahol nincs klímaberendezés, nem engedik meg a férfiaknak, hogy rövidnadrágot viseljenek.

A forróság miatt óriásira nőtt a kereslet a ventilátorok iránt, és néhány nap alatt hiánycikk lett ez a termék.

A tengertől 70 kilométerre fekvő Sao Paulóban is elviselhetetlen a meleg, és a csaknem 12 milliós metropoliszban nélkülözhetetlen kellékké vált a legyező is.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó