Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

2 év után derülhet fény a légi katasztrófára

Szerző: Gábor János, – 2011-05-06 09:06:28

Felhozták a tengerből csütörtökön az Air France 2009-es légi katasztrófája egyik áldozatának holttestét - közölte a francia csendőrség. Egy francia kutatócsoport szerdán kezdte meg a francia légitársaság 2009. június 1-jén Rio de Janeiróból Párizsba tartó, majd útközben az Atlanti-óceánba zuhant járata halott utasainak kiemelését. "A két évig vízben, 3900 méteres mélységben a repülőgép egyik üléséhez csatolva maradt holttest rossz állapotban van" - olvasható a közleményben. Az AF 447-es járaton 228 személy, köztük négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar utazott. A katasztrófát senki sem élte túl.

A kutatók mintegy száz holttestet találtak, de állapotuk miatt valószínűleg alig egy tucatnyit tudnak a felszínre hozni.



A brazil partok mentén az Ile de Sein elnevezésű kutatóhajón a francia csendőrség mintegy nyolc szakembere végzi a vizsgálatokat. A kiemelt holttestről vett szövettani mintát a jövő hét folyamán Franciaországban megvizsgálják annak megállapítására: végezhető-e egyáltalán DNS vizsgálat az áldozatok azonosítására.



A mai napig nem sikerült kideríteni, hogy mi okozta az Airbus A330-as tragédiáját, miután nagy magasságban viharba került. A repülési adatokat rögzítő fekete dobozt vasárnap, a pilóták és a földi irányítók közötti beszélgetést rögzítő másik fekete dobozt pedig hétfőn találták meg. Az adatrögzítő berendezések viszonylag jó fizikai állapotban vannak, s a kutatók azt remélik, hogy ezek alapján fény derülhet a katasztrófa pontos körülményeire és okaira.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó