Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

18-szor is a legjobb: Közösségi háló

Szerző: Gábor János, – 2011-01-04 13:28:17

A Közösségi háló három díjat vitt haza - most az Online Filmkritikusok Társaságától. Megnyerte a legjobb film kategóriáját, David Fincher lett a legjobb rendező, és Aaron Sorkiné a legjobb adaptált forgatókönyv. A Facebook-film ezzel együtt már a 18. fődíját nyerte meg - ennyi különböző díjátadó és filmfesztivál legjobb mozija lett ebben a szezonban, de a legnagyobb dobás még hátravan, és az lesz az igazán kemény dió, mert a kritikusok körében még három olyan film van, amely azt sugallhatja: kemény harc vár a Közösségi hálóra mondjuk épp\' az Oscar-versenyben.



A neves San Diegio-i Filmkritikusok Társasága a Winter\'s Bone c. misztikus thrillert, az Austin-i Filmkritikusok Szervezete a Fekete hattyút, míg a Phoenix-i Filmkritikusok tagsága A király beszédét tartja 2010 legjobbjának. Ez a Közösségi háló 18. elismerése ellenére is jelentős megosztottságra utal, viszont még hátra vannak olyan díjazások, amelyek tovább bonyolíthatják az "Oscarral sakkozást". A Filmakadémia előtt még döntést hoz a "The Critics Choice" tagsága, a SAG, vagy fél tucat nemzeti filmes szervezet, a producerek és forgatókönyvírók céhe, és még ott van "Oscar előszobája", a Golden Globe is, így a fentebb írt mozik megítélése még sokat változik a február végi legnagyobb kihívásig.



Az Online Filmkritikusok tegnapi díjátadóján egyébként a következőképpen alakultak a legfontosabb kategóriák díjai:

Legjobb férfi főszereplő - Colin Firth (A király beszéde)
Legjobb női főszereplő - Natalie Portman (Fekete hattyú)
Legjobb férfi mellékszereplő - Christian Bale (The Fighter)
Legjobb női mellékszereplő - Hailee Steinfeld (A félszemű)
És egy "kis" meglepetés, kategóriájának legesélyesebb Oscar-jelöltje is egyben:
Legjobb eredeti forgatókönyv - Christopher Nolan (Eredet)

A 83. Oscar-gálát február 27-én tartják Los Angeles-ben, a Kodak Színházban. Magyarországon várhatóan az RTL Klub közvetíti az eseményt.

Adam B. Vary insidemovies.ew.com-nak írt cikke alapján fordította és írta:

Gábor János (Korona FM100)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó