Retrofesztivál banner
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Zökkenőmentesen indult a tanév a tankerületben

Szerző: Mike Szilvia, – 2017-09-16 10:00:00

Zökkenőmentesen indult a tanév a tankerületben – erről Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója számolt be Kalocsán, a Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában tartott sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Hirdetés

A tankerületi vezető elmondta, az iskolacsengő megszólalása ellőtt 45 intézményben mérték fel az igényeket Bácsalmástól Soltig, hogy hol, milyen karbantartási munkálatokra, felújításra van szükség. A kalocsai intézményekben is volt mit tenni, mindezeket vette sorra a sajtó munkatársai számára Sárosi Magdolna.

Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a tanévkezdést előkészítő munkálatok között az egyik legfontosabb volt, hogy minden diák határidőre megkapja a tankönyveket, ami meg is történt. Emellett egy adatbázist hoztak létre, amelyből folyamatosan közvetítik ki azokat a tanárokat pedagógusokat, aki szakosodásuknak megfelelően tudnak elhelyezkedni a tankerület területén. Kalocsán az angol nyelvtanár hiányának problémáját, nem száz százalékosan, de mégis nagyon jól sikerült megoldani, egy pályázat segítségével. Illés Péter, tagintézmény-vezető a sajtótájékoztatón mutatta be azt az Amerikából érkező, fiatal pedagógust, aki a Belvárosi Iskolában segít majd a gyerekeknek, szépen, helyes kiejtéssel megszólalni angolul.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó