Retrofesztivál banner
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Zabálta az áramot tavaly Magyarország

Szerző: Korsós Éva, forrás:hvg – 2017-12-20 06:27:39

A téli és a nyári csúcsterhelés közötti különbség sokat csökkent az elmúlt években, sőt, 2015-ben a nyári csúcsérték már meghaladta a télit.

Nőtt a villamosenergia-felhasználás tavaly, a téli maximális rendszerterhelés 6749 megawatt volt, ami a nyári csúcsnál hat százalékkal magasabb, és amely értékkel megdőlt az eddigi téli csúcsterhelés is – olvasható a szerdai Magyar Hírlapban.

Magyarország nettó villamosenergia-fogyasztása 2016-ban 1,23 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva – írja a napilap a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. közös kiadványára hivatkozva. A bruttó villamosenergia-termelés 4,79 százalékkal nőtt.

A megtermelt villamos energia 85 százalékát nagyerőművekben állították elő, ezzel a háztartási kiserőművek száma és leadott teljesítménye is nőtt. 

Hangsúlyozzák, hogy míg a kétezres évek elején a téli és nyári csúcsterhelés különbsége bőven meghaladta az ötszáz megawattot, az utóbbi évek tendenciája azt mutatja, hogy a különbség néhány száz megawattra csökkent, sőt 2015-ben a nyári csúcsérték meg is haladta a télit.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó