Retrofesztivál banner
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Visszafordították a határvadászok a magyarokat

Szerző: Mike Szilvia, – 2017-07-06 10:47:52

Tízéves fennállása eddigi legnagyobb kihívására hangol a Qualisport Racing, a hét végén startoló Silk Way Rally-nál hosszabb és nehezebb futamon még sohasem vett részt az alakulat – véli az összecsapáson a Scania Qualisport Torpedoval induló trió navigátora, Czeglédi Péter.

Hirdetés

Hirdetés

A Rally ma Moszkvában a technikai ellenőrzésekkel kezdődik. A program holnap, a Vörös téren a  rajtceremóniával folytatódik, majd másnap futják a viadal első szakaszát. A július 22-i befutóig összesen 14 menet vár a terepralis világelitre: az össztáv 9600 kilométer. De! 

Minden kezdet nehéz! Tartja a mondás, amelyről meggyőződhettek a 2017-es Silk Way Rally magyar résztvevői, a Qualisport Racing és az Opel Dakar Team úton lévő tagjai is. Annál nehezebben ugyanis alig kezdődhet egy közel tízezer kilométeres összecsapás, minthogy a csapatot visszafordítják egy határállomásról és a nyakukba akasztanak egy újabb „ezrest”. A két magyar formáció járműparkját szállító legénységgel ez történt: időben megérkeztek a lengyel-fehérorosz határra, ahol a belorusz vámosok és határvadászok két napnyi szöszmötölés után nemes egyszerűséggel hátraarcot parancsoltak a flottának. Jobb megoldás híján hazánk fiai visszatértek Lengyelországba, így Litvánián és Lettországon keresztül próbálják megközelíteni Oroszországot. Mivel ez jókora időveszteség, arra kevés az esély, hogy a gépátvételi időpontokat tartani tudják, de a holnap esti, a moszkvai Vörös téren tartandó rajtceremóniáig talán a magyarok is odaérnek.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó