Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Új helyszíne lesz az augusztus 20-ai tűzijátéknak

Szerző: Korsós Éva, forrás:origo – 2017-08-01 07:04:03

Számtalan újítással készülnek az államalapítás ünnepe alkalmából.

Az augusztus 20-ei tűzijátékot az a cég csinálja, amely a vizes világbajnokság megnyitó tűzijátékát is szervezte.

Számtalan újítással készülnek az államalapítás ünnepe alkalmából, valamint a Kossuth Lajos térre visszatérnek az állandó programok is. A téren katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti lobogót, majd köszöntik a honvédtiszteket. Idén sem marad el a körmenet, a budai Várban pedig megtartják a mesterségek ünnepét – részletezte Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

Az államtitkár elmondta, idén a Duna Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszára helyezik át a tűzijátékot, ahol több új látványelemet is bemutatnak, és a Parlament épülete is kiemelt szerepet kap.

Az augusztus 20-ai tűzijátékot idén a NUVU Kft. csinálja, amely a vizes világbajnokság megnyitó tűzijátékát is szervezte, 175 millió 600 ezer forintba kerül majd.

A Dunán idén három nagyobb és tizennégy kisebb kilövési pont lesz, ezt támogatja a Lánchídról indított 29 kilövés – mondta Leskovics Éva, a NUVU Kft. képviselője, vezető pirotechnikus. A tűzijátékot félórásra tervezik, de kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra - a rakéták egy gombnyomásra leállíthatók.

Az ünnepséget először szervezi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó