ÜRES felső
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Terrorveszély miatt fújtak le egy német fesztivált

Szerző: Pándi Balázs, forrás: index.hu – 2017-06-02 23:21:37

Kiürítették péntek este a németországi Nürburg területén megtartott Rock Am Ring fesztivált. A szervezők arra kérték a látogatókat, hogy higgadtan, és a hatóságokkal együttműködve hagyják el a fesztivál területét. A háromnapos fesztivál megszakítására azért volt szükség, mert a rendőrség tudomására jutott egy konkrét támadás terve.

A helyszínre sietett Roger Lewentz, a rajna-vidék-pfalzi tartomány belügyminisztere is, aki még ma este sajtótájékoztatót fog tartani az ügyben.

A fesztivál főszervezője, Marek Lieberberg a sajtó képviselőinek elmondta, hogy nagyon büszke arra, hogy a közönség teljesen higgadtan, és megértéssel fogadta a bejelentést, és így a rendezvényterület kiürítése rendben zajlott. Ígéretet tett, hogy a következő tizenkét órában mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a fesztivál holnap a legnagyobb biztonságban folytatódhasson. 

Az egyik legnagyobb német fesztiválra idén is több tízezer ember látogatott el, első találgatások szerint a pénteki napra közel 90 ezren váltottak jegyet. A Welt cikke szerint pénteki nap fő fellépője a Rammstein lett volna, akik fél tizenegykor léptek volna színpadra. A szervezőket a rendőrség a rendezvény azonnali felfüggesztésére szólította fel, és az első hírek szerint leghamarabb holnap folytatódhat a fesztivál, aminek szombati fő fellépője a Die Toten Hosen, vasárnap pedig a System Of A Down. 

A Twitterre kikerült egy videó, amin látszik ahogy a látogatók elhagyják a fesztivál területét, miközben a You'll Never Walk Alone-t éneklik.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Turmix