Retrofesztivál banner
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Hó végi fogás: Olaszos rakott krumpli

Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2018-01-27 17:39:07

Olaszos rakott krumpli paradicsomszósszal és sajttal sütve

Vigyél haza egy falat Olaszországot a piros fehér kockás terítőn tálalva az itáliai csemege, ami akár holnap vasárnapi ebédre is könynen, gyorsan és nagyon finoman elkészíthető.

Hirdetés

Hirdetés



Hozzávalók 4 személyre:

1.5 kg krumpli

50 dkg darált hús

10 dkg sajt

3 db paradicsom

2.5 dl paradicsomszósz

0.5 dbpóréhagyma

1 teáskanál bazsalikom

2 gerezd fokhagym

a1 ág rozmaring

só,bors

olívaolaj


Elkészítés:


A krumplit mosd meg, és főzd meg sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Szedd le a héját, és vágd fel nagyjából fél centis karikákra. Az aprított póréhagymát pirítsd meg kevés olívaolajon, majd rakd rá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, öntsd hozzá a paradicsomszószt, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal és rozmaringgal. Párold 10-15 percig, majd állítsd össze a rakottast.



Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, rakj le egy réteg krumplit, arra tedd a paradicsomos darált húst. Rétegezd tovább a hozzávalókat. A tetejére rakj darabokra vágott paradicsomot, majd szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.

JÓ ÉTVÁGYAT!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó