Üres felső bannerhely
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Hidegfront vet véget a hőségnek

Szerző: Korsós Éva, forrás:idokep – 2017-07-24 06:00:37

Hétfőn még marad a fülledt meleg, záporos-zivataros idő, majd éjjel hidegfront érkezik, keddre megszűnik a hőség.

A hét legelején még marad a fülledt, meleg idő, keddre virradóra azonban hidegfront éri el térségünket, mindenhol megszűnik a kánikula, és a hőség egyelőre nem is tér vissza.

Hétfőn a front előterében még meleg, nagy nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk, így meglehetősen fülledt időre számíthatunk. Az idő előrehaladtával egyre több lesz fölöttünk a felhő és délnyugat felől több hullámban kell számítani záporok, zivatarok, nem egy helyen heves zivatarok kialakulására, melyekhez felhőszakadás, jégeső, intenzív villámlás és viharos kifutószél társulhat, emiatt a legtöbb megyére narancs színű figyelmeztetés érvényes.

Hazánk nagy részén még 30-36 fokig emelkedik napközben a hőmérséklet, de nyugaton már 30 fok alatt maradnak a maximumok.

A keddre virradó éjszaka sokfelé villámfényes lesz, megérkezik a hidegfront, mely kelet, északkelet felé halad tovább. Napközben így egyre inkább a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk további záporokra, zivatarokra, miközben nyugat, délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, a Dunántúlon és délen délután már több órára kisüt a nap. A keleti, északkeleti országrész és a nyugati, délnyugati határvidék kivételével feltámad az északnyugati szél, a Bakonyban viharos lökések is lehetnek. Jelentősen felfrissül a levegő, délután 22-27 fokra van kilátás.

A hét közepén kissé változékony, többfelé szeles, mérsékelten meleg időre van kilátás, többnyire 22 és 28 fok közötti legmagasabb nappali hőmérséklettel, a kánikula jó néhány napig nem tér vissza.

Szerdán eleinte északkeleten, majd a nap második felében nyugaton, délnyugaton alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar, csütörtökön pedig elszórtan lehet csapadék.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó