Retrofesztivál banner
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Ergométeres OB-n szerepeltek a kalocsai evezősök

Szerző: , – 2018-03-05 13:48:41

Győrben rendezték az Országos Ergométer Bajnokságot, ahol Kalocsát képviselve Bocskor Tamás az U23-as mezőnyben állt rajthoz nem kisebb sportolókkal megmérkőzve, mint az Államokban megrendezett világbajnokságon 2. helyezést elért Szabó Mártonnal. Tamás, igaz elmaradt az egyéni legjobb eredményétől de figyelembe véve, hogy önállóan edzett az ideje elfogatható.

Hirdetés

Hirdetés

A női ifjúságiak között állt rajthoz László Kíra, akitől jó eredményt lehetett várni, mivel a korábbi években dobogós tudott lenni. A tőle megszokott módon ismét a dobogóra állhatott, a 3. helyen ért célba. 

 

A harmadik versenyszám a női serdülő(I) korosztály 15 évesek futama volt, ahol Kellner Fanni ülhetett az ergométerre. A rajtja jól sikerült és az első 500-1000m-en 1-2. helyen állt. Az utazó tempóját a megbeszéltek szerint húzta így jól haladt. A táv második felében azonban a tavalyi győztes lány sokkal erősebb tempóval tudott haladni, így Fanni a második majd később 1500m után a 3. helyre csúszott vissza, de ekkor még hátra volt a finis, ahol a 10-12 Kg-al nehezebb ellenfelekkel megküzdve jót hajrázva ő is a 3. helyen ért célba.

A 14 évesek között Romsics Lili versenyzett, aki a rajtot követően 1-2. helyen haladt a nagy ellenféllel. Lili a hajrát 2-3m es hátrányból kezdte meg a táv vége előtt 4-500m-el, és az utolsó 200m-en az élre állt, 1-2m el átvette a vezetést. A tempóját még ekkor is fokozni tudta, és óriási hajrával a futamát megnyerve a legjobb idejét meghúzva ért a célba elsőként. Ugyanebben a korosztályban de egy másik futamban fél másodperccel jobbat tudott húzni egy versenyző így Lili az Országos Bajnokságon a második helyezett lett.

Utolsó versenyzőként állhatott rajthoz az Evezős Szakosztály legfiatalabb versenyzője a 13 éves Tamás Abigél, aki nagyon izgult a futam megkezdése előtt, és a rajtot követően az első 3-400m-en el akarta dönteni a versenyt, úgy húzott mintha 500m-t kellene megtennie, nem 1500-at. A táv első harmada után megnyugodott, és a megbeszéltek szerint versenyzett tovább. Az eddigi legjobb idejétől 10 másodperccel jobbat húzott s a 3. helyen ért célba, így ő is a dobogóra állhatott.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó