Üres felső bannerhely
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Az All Saints-es Nicole Appleton-t köszöntöttük

Szerző: Lukács Kata, konyvjelzomagazin.hu – 2016-12-07 11:14:59

1975-ben született Nicole Appleton a nagy sikerű brit-kanadai popegyüttes,az All Saints egykori és mostani tagja erre később térek ki. A kilencvenes években a Spice Girls legnagyobb riválisa az All Saints volt. Az 1993-ban alakult, eredetileg háromtagú lányzenekar akkor vált igazán sikeressé, amikor Shaznay Lewis és Melanie Blatt mellé megérkezett a kanadai-brit testvérpár, Natalie és Nicole Appleton. Albumaik 12 millió példányban keltek el, két kiadványuk multi-platinalemez lett, öt listavezető slágerük volt, és számtalan díjat, köztük két Brit Awardot nyertek.

Hirdetés 

Hirdetés 

A „Mindenszentek” lányainak szinte minden jól sikerült. Négy év alatt nemcsak kereskedelmi sikert, hanem a szakma babérjait is learatták. 1998-ban három brit zenei elismerést is begyűjtöttek: a legjobb single és a legjobb video díját, valamint az MTV Awards gálán a legjobb áttörés kategóriában is nyertek.

Az All Saints olyan slágereket énekelt, mint például a Never Ever, a Bootie Call, a Black Coffee, az I Know Where It’s At vagy éppen a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A part című film betétdala, a Pure Shores. Shaznay William Orbittal állt össze és a duóból megszületett a Pure Shores, a dal hat héten át vezette az angliai listát.

A banda 2001-ben egy dzseki (!) miatt oszlott fel. Abban az időszakban már komoly szakmai és pénzügyi eredetű feszültség volt a lányok között, és egy fotózáson azon vesztek össze, hogy ki viseljen egy bizonyos dzsekit. A vita annyira eldurvult, hogy szakítás lett a vége. Az elmúlt tizenöt évben a lányok családot alapítottak, gyerekeket szültek, és mindenki élte a maga életét. Az utóbbi években időnként koncerteztek együtt, de csak most érett meg az idő arra, hogy túllépjenek a nosztalgiázáson.

Az All Saints év elején új lemezt adott ki. Másfél éve kezdtek titokban dolgozni a Red Flagcímű albumon,– erről a One Strike című első kislemezt február 26-án mutatták be. A dalszerző ezúttal is Shaznay Lewis, akit a csapat egyik tagja, Nicole Appleton válása inspirált. A szőke énekesnő 14 évig volt az Oasis frontembere, Liam Gallagher felesége. A férfi megcsalta a nejét, ráadásul gyereke született egy amerikai újságírónőtől. A pár ezután vált el.

Az érintett, Nicole Appleton pedig azt mondta: arról a pillanatról szól a dal, amikor megtudta, hogy mit tett a férje. Eleinte mindig sírva fakadt, amikor elkezdtek ezzel az új dallal foglalkozni, annyira fájdalmasan érintette a szöveg. Melanie Blatt, Shaznay Lewis és az Appleton nővérek turnéra készülnek, ráadásul nem is akárkivel! A lányok úgy döntöttek, hogy támogatják az egyik legsikeresebb fiúbandát, a Take Thatet. A 2017-re tervezett turnéjukhoz fognak csatlakozni, ami azt jelenti, hogy újra tombolhatnak a rajongók a koncertjeiken.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó