Retrofesztivál banner
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Államfői látogatás, kormányfői köszöntés a Főszékesegyházban

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-11-13 12:23:16

Az idén január 6-án, dr. Bábel Balázs érsek-metropolita által meghirdetett Asztrik év központi ünnepségét tartották meg vasárnap délelőtt a kalocsai Főszékesegyházban, a koronahozó érsek ünnepén.

(fotók fent és alább: MTI)

A hálaadó és ünnepi szentmisén a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai is megjelentek, a szertartást Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatta be, szentbeszédet pedig Várszegi Asztrik püspök főapát mondott.

Az ünnepi alkalomra elfogadta az érsekség meghívását Dr. Áder János köztársasági elnök is, más közéleti vezetőkkel egyetemben.

A szentmise végén Soltész Miklós államtitkár olvasta fel Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét az ünneplőknek, amelyben a kormányfő méltatta az Asztrik-év értékmegőrző, példaadó és gondolkodásformáló jelentőségét. „Azt kívánom, a felemelő pillanatok után is őrizzék meg keresztény hitüket és értékeinket a következő ezer évben”, állt a miniszterelnöki levélben.

Közel háromszáz fotó az eseményről

Soltész Miklós emlékeztetett, hogy a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyház és az érseki palota felújításához a magyar kormány ez idáig 1,7 milliárd forinttal járult hozzá. 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó