Retrofesztivál banner
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

A Fiat Chrysler is belecsúszott a dízelbotrányba

Szerző: Korsós Éva, forrás:index.hu – 2017-01-13 08:05:18

A Volkswagenéhez hasonló botrányba keveredett a Fiat Chrysler. Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal azzal vádolja az autógyártót, hogy olyan szoftvert telepített dízelüzemű járműveibe, amely manipulálja a károsanyag-kibocsátás adatait, írja az AFP.

Az USA Today információi szerint a Fiat Chrysler akár 37500 dollárnyi bírságot is fizethet minden egyes jármű után, amelyik érintett az ügyben. Ez összesen 3,75 milliárd dollárnyi büntetést jelenthet az autógyártó számára.

A bejelentés előtt a környezetvédelmi hivatal már megszellőztette, hogy egy nagy autógyártót érintő bejelentésre készülnek. A Fiat Chrysler egyelőre nem kommentálta az ügyet. A cég portfóliójába olyan márkák tartoznak, mint a Fiat, a Chrysler, az Alfa Romeo, a Jeep, a Lancia vagy épp a Maserati.

Korábban a német gépjármű-nyilvántartó hivatal, a Kraftfahrtbundesamt figyelt fel arra, hogy a Fiat a Volkswagenéhez hasonló módszerrel trükközik a motorjaival. Ezután vizsgálatot kezdeményeztek az Európai Bizottságnál.

Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal egy nappal azutánra tartogatta a bejelentést, hogy kiderült, a Volkswagennek 4,3 milliárd dollárjába fog fájni az ügy rendezése.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Befagyott a tenger Burgasznál


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó