Üres felső bannerhely
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

38 évesen is ragyog Nelly Furtado, beszélgettünk vele

Szerző: Lukács Kata, zene.hu/langologitarok.hu – 2016-12-02 16:10:27

1978-ban született Nelly Furtado énekesnő. A lányként ismertük meg, aki úgy él, mint egy madár. Időközben született egy kislánya, majd amellett, hogy anyaként is megállja a helyét, „férfifalóvá”, feleséggé és szexszimbólummá is vált.

Hirdetés 

Hirdetés

 

A portugál származású szülei csak nehezen tudták eltartani, ezért fiatal korában nyaranta szobalányként vállalt munkát. Már ekkor érdekelte a zene, gitározni és ukulelézni tanult. Kezdetben az R&B, majd a hip-hop világa ragadta magával.

Nelly Furtado író szeretett volna lenni, azt tervezte, regényeket jegyez majd. Egy évet járt kreatív írói szakra az egyetemen, de ahelyett, hogy végül befejezte volna, elmentem Torontóba, hogy a zenei karrierjét építse. A menedzserével elindultak turnézni, hogy találjanak egy kiadót. Demófelvételei hamar eljutottak a Dreamworks kiadóhoz, itt jelenhetett meg a Whoa, Nelly’ című korong 2000-ben. A lemez kapásból négy (!) Grammy-jelölést kapott, és az I’m Like a Bird elnyerte az év legjobb dalának járó felvételt.

 2003. szeptember 20-án életet adott elsõ gyermekének, Nevis-nek. s nevét arról a szigetrõl kapta, ahol megfogant.

Következő nagylemeze 2003 telén jelent meg, Folklore címmel. Az albumon szereplő Forca című dal lett a 2004-es portugál foci EB hivatalos himnusza. A sláger refrénje végig portugálul van. Az énekesnő elmondta, hogy a zene címét - amely erőt jelent portugálul -, onnan vette, hogy portugáliai turnéján gyakran köszöntek el ezzel a kifejezéssel tőle az emberek, ráadásul a szó a focival is szoros kapcsolatban van. Nelly Furtado szerint a dal arról szól, hogy hogy érzi magát az ember, miközben a kedvenc csapatának szurkol. (Érdekesség, hogy a számban Béla Fleck világhírű amerikai bendzsóművész játszik, aki Bartók Béláról kapta a nevét.)

Félmillió dollárért (azaz nagyjából százmillió forintért...) szerették volna leimádkozni a ruhát Nelly Furtado-ról, ő viszont nem adta be a derekát a Playboynak ugyanakkor nem zárkózott el teljesen az ötlettől, ugyanis nem tartja kizártnak, hogy egyszer ország-világ előtt felfedi a bájait.

Nelly Furtado a New York-i helyszínelőkben is szerepelt ekkor Ava Brandt bőrébe bújt, aki egy áruházi tolvaj, és egy balhé után Ő lesz a helyszínelők első számú gyanúsítottja. Nem ez az első eset, hogy a CSI filmekben világsztárokkal dolgoznak: korábban már, George Clooney, Christina Aguilera, sőt: Dobó Kata is feltűnt a helyszínelők oldalán.

Óriási megtiszteltetésként, Nelly Furtadoval a Koronafm100 főszerkesztő riportere Vörös István kollégánk készített exkluzív interjút még 2012-ben, ekkor az énekesnő lelkesen népszerűsítette a The Spirit Indestructible című ötödik stúdióalbumát, amelyről különleges részleteket árult el, akárcsak  a címadó-felvételhez és a Big Hoops-dalhoz készült klipekről.

És amikor Twitter oldalán olvasható volt ország világ előtt, hogy:

 

Lemaradt a KORONAfm100 exkluzív interjújáról, amelyet Nelly Furtado nekünk adott telefonon?

Hallgassa IDE KATTINTVA vissza a szülinapossal készült beszélgetésünket!

Az énekesnő 2017 márciusára ígéri új korongját, a The Ride-ot, amiről már három dalt köztük a (a Behind Your Back-et  az Islands of Me-t és legutóbb november közepén a Pipe Dreams névre hallgató zenét is nyilvánosságra hozták. 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó