ÜRES Felső banner
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Madonna "erotikája" először nagyon fájt

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-03-20 13:41:57

Madonna 2015-ben megjelent legutóbbi, Rebel Heart című albuma minden bizonnyal az évszázad legjobban szivárgott lemeze volt - a botrányos, hekker-letartóztatós eset óta viszont nem került az énekesnőtől "hallatlan" zene a netre, a mai napig.

hirdetés

hirdetés

2015-ig relatíve rendszeresen botlottak a zenei csemegék iránt érdeklődők olyan Madonna-dalokba a népszerű, fájl-, zene-, vagy videómegosztó oldalakon, amelyeket Madonna nem kifejezetten a nagyközönségnek szánt.

Volt közöttük olyan felvétel is, amit állítólag kifejezetten kért, hogy semmisítsenek meg, vélhetően viszont egy izraeli hekker tevékenységének köszönhetően (aki a popdíva mellett többek között Britney Spears és Lady Gaga minden munkájához hozzáfért) ezek jó része először egy szűkebb kör, majd általában "az internet" kezében landoltak.

Így történt ez 2014-ben is, amikor néhány hónappal a megjelenés előtt két éven át rögzített és mixelt új lemeze, a Rebel Heart komplett demóanyagában kiszivárgott (több mint negyven dallal, amelyek közül eleve csak huszat szánt albumra), majd maga, a végleges anyag is néhány héttel a bolti forgalom előtt a neten végezte.

Ekkor az énekesnő addig ment, míg el nem kapták a felelőst, akit letöltendő börtönre is ítéltek - most viszont egy újabb, eddig fiókban rejtőző dala  szivárgott ki. Érdekessége, hogy huszonöt (!!!) évvel ezelőtti felvételről beszélünk.

Akkoriban Madonna az épp sokadig világraszóló botrányát kavaró "Erotica" album dalain dolgozott, és a szóban forgó címadó szerzeményt végleges producere, Shep Pettibone előtt rögzítette a kilencvenes évek elején több hivatalos remixét is készítő Junior Vasquez DJ-vel.

Az Erotica munkacíme ekkor még Love Hurts volt, és a "szövegelős, nyögdécselős" részeken kívül nem sokaba hasonlít arra a dalra, amit ma már "Erotica" címen ismerünk. Íme, a szerzemény, amint a SoundCloudon hozott nyilvánosságra a JVM nevű felhasználó, aki nem mást takar, mint a producer Junior Vasquez-t ...

... alatta pedig a dal hivatalos végleges verziója és a hozzá készült klip.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó